Om foreningen
Gawenda er en teaterforening i Gladsaxe, som er målrettet kommunens børn og unge mellem 8 og 22 år. Gawenda har hørt til i Gladsaxe kommune siden 1969. Foreningen har 180 aktive medlemmer. Formålet er at udbrede kendskabet til teater-, dans- og musikaktiviteter samt øvrig kreativitet.
Gawenda bygger sin virksomhed i arbejdet med børn og unge på tre grundlæggende aktiviteter: Holdbaseret undervisning, forestillinger og sommerlejre.

Hvad holdundervisningen angår, tilmelder børnene sig holdene efter interesse. Til et hold er knyttet en eller to undervisere med særlige forudsætninger for at undervise i forskellige grene af teater-, dans- og musikarbejde. Alle medlemmer går på minimum et hold om ugen – et teaterhold, men derudover kan medlemmerne også melde sig på ekstra hold. Det kan f.eks. være musik, dans, TV, teknik eller noget andet. Desuden er Gawenda altid åbent for at alle medlemmer kan benytte faciliteterne, og således selv tage ejerskab for stedet.

Gennem årene er der skabt tradition for, at Gawenda skaber mindst en stor årlig teaterforestilling. I denne produktion medvirker alle 180 børn og unge.

I løbet af året opsættes der også mindre forestillinger, som bliver udført af de enkelte hold. Endvidere er der i årets løb en række arrangementer for medlemmer, forældre og gæster, hvor der naturligvis altid er optræden og musik.

Endelig er der sommerlejrene. Hvert år tager Gawenda til udlandet på sommerlejr i 14 dage. Midt på en mark opsættes det store cirkustelt, hvori der hver aften skabes underholdning bestående af alt fra improviserede sketches til sambaorkester. Sommerlejren går ud på at skabe socialt samvær for de unge.    

Gawendas bestyrelse
Hvis du har brug for at kontakte bestyrelsen, kan du skrive til gawenda@gawenda.dk

I bestyrelsen:
Rasmus Bjarnov (Forperson)
Ole Jensen (Kasserer)
Rikke Friberg (Bestyrelsesmedlem & intern revisor)
Peter Tonnisen (Bestyrelsesmedlem)
Nina Breyen (Bestyrelsesmedlem)
Helen Gregory (Bestyrelsesmedlem)
Martin Kjeldsen (Bestyrelsesmedlem)
Stefan Bang (Bestyrelsesmedlem)
Rasmus Kærså (Bestyrelsesmedlem)
Jakob Juul (Medarbejderrepræsentant)

Gawendas ansatte
Emil Tafdrup (Leder)
Johan Sarauw (Medarbejder)
Laura Dollerup (Medarbejder)
Jakob Juul (Medarbejder)
Sissel Wold-Andersen (Medarbejder)
Emil Jensen (Medarbejder)
Lotta Grohmann (Medarbejder)
Julie Holt (Medarbejder)
Sebastian Schwartz (Medarbejder)
Nanna van Toornburg (Medarbejder)
Oliver Malling (Pedel og alt-mulig-mand)

Gawendas vedtægter
Gawenda er en forening og det betyder naturligvis at vi har et sæt vedtægter. Dem kan du læse herunder: