Brev om Sommerlejr og Corona-foranstaltninger 2020

2020-07-01

Kære medlemmer og forældre i Gawenda

Håber at sommeren er kommet godt i gang for alle.
I Gawendas medarbejdergruppe har vi besluttet at gennemføre dette års sommerlejr! Vi er selvfølgelig godt klar over, at coronaen giver os og sommerlejren nogle nye og forhåbentlig spændende udfordringer, men det er vi sikre på, at vi sammen kan klare. Vi har truffet beslutningen på baggrund af, at myndighederne nu har åbnet for at gennemføre sommerlejre for børn og unge for op til 500 deltagere – og fordi sommerlejren betyder meget for os i Gawenda.

Sommerlejren bliver ikke helt, som den plejer. Med det betyder ikke, at det ikke vil blive rigtig hyggeligt og sjovt alligevel. Vi må se det som en mulighed for at være sammen på nye måder – og heldigvis vil meget stadig kunne være, som det plejer.

Kulturministeriet har lavet nogle særlige retningslinjer for afholdelse af sommeraktiviteter for børn og unge op til 25 år med eller uden deres familier. På sommerlejren har vi mulighed for at imødekomme størstedelen af retningslinjerne, men der er også retningslinjer, der er vanskeligere at efterleve fuldt ud.

Som forældre og medlem skal I forholde jer til, at der kan være risiko for at blive smittet, når vi er mange mennesker sammen – og alle deltagere skal yde en ekstra indsats for at undgå, at det ikke sker.

Vi har ud fra Kulturministeriets retningslinjer udarbejdet nedenstående regelsæt, som medarbejdere og medlemmer skal følge på turen.

• Inden afrejse
Vi vil gerne bede alle om at få taget en corona-test 2-3 dage inden vi mødes i Viborg. Bliver du testet positiv, skal du naturligvis blive hjemme.

• Hvis du bliver syg på lejren
Hvis du bliver syg eller udviser symptomer på corona vil medarbejderne isolere dig fra de andre medlemmer. Der er heldigvis nogle fine værelser, hvor man kan ligge rart i fred. Du skal have mulighed for at blive hentet umiddelbart derefter. Du kan desværre ikke vende tilbage til lejren, selvom du bliver hurtigt frisk igen.

• Alle har fokus på hosteetikette og håndhygiejne
Det vil sige, at alle hoster i ærmet og vasker hænder før og efter alle måltider. Når vi leger eller laver aktiviteter med kontakt, så spritter vi hænder før og efter. Medarbejderne sørger for, at der er sprit tilgængeligt i hele lejren.

• Rengøring
Der vil være rengøring af kontaktpunkter, toiletter og baderum to gange dagligt. Køkkenet og spiseborde rengøres og sprittes af efter hvert måltid.
Alle skal altså bidrage til mere rengøring, end vi plejer.

• Afstandskrav
Vi tilstræber, at holde en meters afstand, men det er en regel, som vi ikke kan overholde hele tiden. Det er et fælles ansvar at holde afstand. Medarbejderne har ikke mulighed for at sikre, at der generelt er en meters afstand ved alle aktiviteter hele tiden.

• Familiegrupper
Medarbejderne deler deltagerne op i familiegrupper på ca. 8 medlemmer. Du behøver ikke at holde afstand til dem, som du er i familiegruppe med.
Medarbejderne sørger for, at du kommer i familiegruppe med deltagere, som du kender fra dit hold. Du kommer til at sove sammen med dem fra din familiegruppe, og der må max sove 2-3 personer i et telt. Du kommer også til sidde sammen med din familiegruppe til alle måltider. Familiegrupperne benytter sig desuden af det samme toilet og baderum, der er forbeholdt netop din familiegruppe. Hvem du er i familiegruppe med, vil du få oplyst af din medarbejder indenfor de kommende dage.

• Madhold, opvaskehold og sanitetshold
Du vil få at vide ved ankomst til lejren, hvilket hold du er kommet på. Så glæd dig til at blive overrasket.

• Vi bliver i lejren
For at undgå unødig smittefare har vi besluttet, at undlade ture ind til byen. Du kan derfor have lidt slik med i tasken hjemmefra, hvis du skulle få lyst til den slags. Vi vil til gengæld sørge for fællessnacks hver eftermiddag.

• Den store fest på en ny måde
Den store fest bliver ikke som den plejer med et stort fællesdansegulv. Men vi skal nok finde på andre festlige og hyggelige aktiviteter til festen.

• Hvis myndighederne strammer grebet
Skulle corona-situationen i Danmark pludselig forværres (håber ikke), må vi selvfølgelig genoverveje turen og i værste fald aflyse, i hvilket tilfælde at I vil få besked på mail samt refunderet jeres penge.

• Transport
Du skal selve finde op til lejren. Kulturministeriet anbefaler, at man undlader at benytte offentlig transport for at undgå smittefare på vejen. I skal derfor prøve at få kørelejlighed. I må gerne køre sammen med nogle fra jeres familiegruppe eller søskende. For at undgå flaskehals
ved ankomst og afhentning fra sommerlejren vil alle få et ankomst og afhentningstidspunkt. Det er vigtigt, at I overholder det tidspunkt!

Vi glæder os helt vildt til sommerens højdepunkt! Det bliver snotkanon og helt sikkert uforglemmeligt.

De største sommerhilsner
Medarbejderne i Gawenda